Okei. Luin äsken IL:n nettisivuilta tämän. Se ohjasi minut Youtubeen katsomaan tämän. Kyllä, koko kymmenminuuttisen. Okei, yksi Herran huoneen nuorisotalo on pimahtanut ja pistänyt käännyttäjä kampanjan pystyyn. Mutta sitten luin vielä joltain jatkesivulta että tämä homovastaisuus on taas kasvussa tosi kristittyjen keskuudessa?

Eikö tätä asiaa ole jo vatvottu tarpeeksi? Nyt on 2011. Eikö tällainen sikamainen rasistisuus voisi kirkon piirissä jo olla mennyttä? EI, vastaa kirkonkerho tän kampanjan myötä. En saa edes ajatuksia ulos, tulin niin hirveän kiukkuiseksi, peräti vihaiseksi tästä.

Itse on olen tyttö joka on ollut elämänsä aikana ihastunut yhteen tyttöön ja tsiljoonaan poikaan. Olen siis aika umpihetero. Uskoin Jumalaan 11-vuotiaaksi asti. Muu perheeni on tosi uskonnollinen ja olen ollut kirkossa äidin työn ohella kolmisen vuotta. Olen sekä ulkopuolisen silmin että sisäpiiriläisenä katsellut kirkon toimintaa. Omat työkaverit on olleet mukavia ja suvaitsevia, edustaneet sellaista positiivista kuvaa kirkosta jonka esimerkiksi riparilla sai. Mutta on tullut myös vastaan sellaisia limanuljaskoja, naisvihaajia, homofobeja, ihmisiä jotka käyttävät papinkaulus päällä ilmauksia kuten "neekeri, vinosilmä, hinttari, kirkkoon kelpaamaton". Nämä voisi jättää vielä omaan arvoonsa, mutta kun niitä oikeasti tarkoittaa virkamies joka toimii nuorten ihmisten mielten kanssa ja alkaa perustelemaan sanojaan Raamatun jakeilla, se on käsittämätöntä.

Raamattu on melkein 2000 vuotta vanha kirja. Yhteiskunta oli silloin täysin erilainen. Nykyisessä yhteiskunnassa lain ja uskon pitäisi kulkea omia teitään. Lain mukaan, mielestäni, tällainen kohta kun "rekisteröity parisuhde" on naurettava. Olisiko se niin vaikeaa antaa kaikille tasavertaset oikeudet "avioliittoon"? Jos suurin osa kirkoista ei haluaisi näitä pareja vihkiä, tuskin homoparit väkisin haluavat tunkea tällaisiin rakennuksiin mihin heitä ei haluta vaan vahvistavat suhteensa ei-kirkollisella vihkimisellä? Ja kuulemani mukaan Suomessa on olemassa kirkkoja jotka olisivat valmiita vihkimään homopareja?

Arvostan niitä jotka uskovat Jumalaan. Silloin tällöin töissä katselen salaa näiden vakiokävijöiden kasvoja. Kuinka he ovat oikeasti autuaan näköisiä. Kuvittelen näyttäväni samalta keikalla liikuttavan slovarin soidessa laulaessani hiljaa mukana. Heillä on rauha. Heillä on jotain mihin uskoa kävi mitä kävi. Joku jolta huutaa apua kun tulee käsittämättömiä asioita eteen. Kirkko on heillä mukana kehdosta hautaan, ajatuksissa sen jälkeenkin. Mutta kun osa uskovista ei ymmärrä, että me muutkin olemme uskovaisia omalla tavallamme. Me uskomme vain eri asioihin. Useat uskovat puhtaasti elämään ja sen ihmeellisyyteen. Toiset, kuten minä, käyvät sunnuntai messun sijaan konserteissa. Toiset uskovat urheiluun ja pitävät kehoa temppelinään. En jaksa luetella, pointtina on että meillä on aatteemme ja toivoisimme kovasti että te kunnioittaisitte toisia ja lopettaisitte tällaiset rasistiset ja vääristelevät kampanjat.

On totta, että on niitä "eksyneitä lampaita", kuten kirkossa tykätään sanoa. Jotka tekevät pahoja asioita ja elävät synnissä kuten siellä taas tykätään ilmaista. On kirkossakin eksyneitä. Oma isäni on loistava esimerkki. Hän joi koko lapsuuteni. Kävi silti kirkossa ja kuului kirkkoon koska niin kuuluu tehdä. Ei se, että hän on aina uskonut Jumalaan ja uskoo edelleen tee hänestä sen parempaa. Ei Jumala häntä parantanut, vaan se että joku teki asiasta lopun. Ja voin sanoa, sitä kättä joka ne väkevät pois kaatoi ei Herra johdattanut. Tämä ei ole kaikkein vakuuttavin esimerkki, mutta parempaa löytyy esimerkiksi paavien historiasta. Kannattaa vilkaista, aikamoista biletystä monta sataa vuotta.

Homot ovat kestäneet kaikenlaista kuraa kirkolta. Jos katsotaan yleistilannetta ja jaetaan kylmästä osapuolet kahteen, homojen oikeuksien puolesta puhujat ja kirkko, kumpi on suhtautunut asiallisemmin?

Itsellä kiehuu asian tiimoilta niin pahasti tämä juttu yli että tekee mieli tehdä syntiä ihan vain koska se kielletään Raamatussa. Kuten pikakelata perjantaihin, napata Jack Daniels pullo kouraan ja bilettää alla olevien tahtiin kuin paavit ja papit aikoinaan. Tulipa sekavaa tekstiä. Mutta tietäähän sen minkälainen koala on kun sen tökkii hereille mukavilta päikkäreiltä? Äkäinen karhu kuittaa.

How long can I pretend.....heaven will open up if I live on my knees?